Wstrząśnięte, nie mieszane, SCHŁODZONE.
Jedzenie już gotowe, ale co to piwo na blacie i nie schłodzone. Fuj, nikt nie lubi tego trunku w temperaturze pokojowej. Ale od czego macie mojego bloga:).
A oto kilka sposobów jak schłodzić piwo w kilka minut:)
Butelka w ręczniczku:
Owijamy butelkę w mokry ręcznik papierowy i wstawiamy z tyłu do zamrażarki. Zmrozi się dużo szybciej ;)
Statek kosmiczny:
Wkładamy butelkę w plastikowy pojemnik tak żeby była cała przykryta. Bierzemy sprężone powietrze i pryskamy do środka pojemnika przez mały otwór. Sprzężone powietrze ma ok -40C więc szybko schłodzi nam napój w puszce.
Arktyka:
Wkładamy piwo do wody z kostkami lodu i kilkoma łyżkami soli. Sam lud dał by marne afekty jednak jak ktoś pamięta lekcje fizyki wie że sól obniża temperaturę wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz